E-mail cím: Jelszó:
Ha még nem regisztráltál kattints ide! Hozzáadom a kedvenceimhez!
vissza a cikkek főoldlára
Progresszív bob, pixie és minifrufru
2012. 03. 01., 09:55   |  Utoljára módosítva: 2012. 03. 01., 10:11

Ebben az évben mintha a rövid fazonok szeretnék bizonyítani létjogosultságukat, és nem is csinálják rosszul. A múlt és a retro vonzásából ezen a tavaszon sem tudunk szabadulni, de nem is akarunk. Szuper progresszív bob fazonok, szexi pixiek, deviáns minifrufruk és a rövid afro. Három plusz egy tavaszi trend rövid hajra.

1.rész: Óriás hullámokkal, pajkos fonatokkal és copfokkal köszönt be a tavasz

A bob igazi joker

A ’60-as évek bob frizurája napjainkig számos variációban gondoltatta magát újra a fodrászok kezei között, ám egy közös megmaradt minden verziójában, a múltidéző formavilága. Az idei év sem fog másról szólni, mint tüskésre formázott, féloldalasra vágott, aszimmetrikus vagy hullámos rövid bob fazonokról, de az idei év legnagyobb dobásának mégiscsak a modern mob stílus ígérkezik. A Vidal Sassoon által megálmodott, és Twiggy forradalmasította bob frizura a hatvanas években egyszerre volt a szolid, decens iskolás lányok által követendő példa, és az androgün hatása és merészsége miatt üldözött marginális hajviselet. 
 

Ismérvei: határozott, arcot keretbe foglaló frufru, tökéletesre formázott gombaforma, vagy ennek alternatív, kommersz vonala a kifejezetten kusza, rendetlen hatást keltő oldalra feltűzött, fejtetőn tupírozott, hátul mérsékelten felnyírt frizura. Szeretjük, mert ez az a stílus, amely minden arcformához és életkorhoz tökéletesen illik. Az egyenes vékony szálú hajúak a dúsnak ható, tökéletes geometriát, míg a hullámos hajúak a volumen szükségszerű lazaságát fogják benne imádni. Könnyed, kifejezetten nőies és romantikus külsőt kölcsönöz viselőjének. 
 


Minifrufru vászonról a kifutóra

Legalábbis a legnagyobb divatházak ezt a szuper rövidre vágott frufrut próbálgatják, s nem tartjuk lehetetlennek, hogy tavasszal mi magunk is egyre több ilyen frizurát láthatunk az utcákon. Rooney Mara például nem csak A tetovált lány című film remake-jének főszereplőjeként, de civilben is ezt viseli. Hajviseletének és stílusának egyediségét a H&M is hamar felismerte, ezért egy külön kollekciót épített a karakterre, amelyet Párizsban még a télen dobott piacra.
 

A mértani pontosságúra vágott, sűrű rövid frufru nem csak a tekintetet nyitja ki, de arc minden apró részletére felhívja a figyelmet. Ezért kifejezetten az alacsony vagy közepes homlokú, szép formájú, szimmetrikus vonalvezetésű arcokhoz ideális. Egyszerre sugall gyermeki ártatlanságot, buja titokzatosságot és megmagyarázhatatlan devianciát. Azt gondoljuk, ez az idei fazon nem az introvertáltak védjegye lesz.
 
Minden napra egy pixie

Vagy ha úgy tetszik, naponta más és más. A különböző finish termékek segítségével ugyanis gyakorlatilag kaméleonként változtathatjuk a pixie frizurát, akár naponta váltogatva frizuránkat. A tavalyról ránk maradt, ám mégiscsak örökzöldnek nevezhető pixie fazon kényelmes és számtalan módon alakítható megoldás a rövid hajúak számára. Egyszerre lázadó, szexi, elegáns és bohém. 
 

A bobhoz hasonlóan ebben a fazonban is arcformától, hajtípustól és életkortól függetlenül mindenki megtalálja a személyiségéhez passzoló formát. A tavalyihoz képest azonban a 2012-es pixie divata módosult, a fejtetőn csúcsosodik ki, ahol a vágás során néhány tincset hosszabbra hagynak, amit égnek állítanak, és megemelve hátra vagy előre fésülik.
 
+1

Ha afro frizurád van, mindened van

Az utóbbi évek retro lázában égve, egyáltalán nem találjuk meglepőnek, hogy a 2012-es hajdivat legvagányabb elemeként a ’70-es évek afro frizurája tér vissza. Persze, nem a Grace Jones-i geometrikus szigor értelmezésében, inkább nagyobb terjedelmű, megpuhított, vattaszerű textúraként álmodják újra. És nem csak az afro-amerikaiak körében. A frizura a szabadságra, a természetességre, és a harmóniára való vágyódást közvetíti. 
 

A vastag szálú, erős, dugóhúzó szerű rövid fürtök tulajdonosai örülhetnek igazán a divat beköszönésének. Ördög Nóra még az ősszel próbálkozott afro frizurával (http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/haj-de-elonytelen-volt-ordog-nori-sorenye-2069250), mi inkább azért drukkolunk ennek a fazonnak, hogy minél előbb levetkőzhesse európai köntösében kultúraidegen hatását.
 

Szólj hozzá!
Szólj hozzá Te is, lépj be vagy regisztrálj